Започва сезонът по мотокрос - BMU EUROPEAN CHAMPIONSHIP!

Принудителната ваканция от няколко месеца без състезания по мотокрос завърши и ето, че дойде моментът за първия старт от новия сезон 2020 за пилотите в BMU Eвропейски шампионат

Трасето в Глобаре, Крушевац (Сърбия) е домакин на очакваното с нетърпение събитие, в което ще участват над 100 състезатели от Сърбия, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Гърция, Румъния ( под въпрос) и България. Родните ни представители, които са подали заявка за участие са 53-ма във всички класове.

При най-малките в МХ 65 двама наши състезатели са сред големите фаворити за крайната победа .Шампионът от миналия сезон Венцислав Тошев ( Мотоспорт Варна) и Дани Цанков (М6 Ямаха рейсинг тим) ще започнат битката за точки още в Сърбия, и определено ни предстоят два много интересни и оспорвани маншове в неделния ден в клас 65 кубически сантиметра.

В МХ 85сс защита на титлата си от 2019-та започва Христиан Георгиев (Мотоспорт Варна). Живко Иванов (Елхово Рейсинг) и Станислав Гошев (МСК Дамасцена Алба ) също са потвърдили своето участие и ще карат за призово класиране . Не трябва да бъде подценяван и Републиканския ни шампион от предния сезон в МХ 65 Мирослав Димитров (KIPPEN MX рейсинг тим), който ще дебютира при по-големите още на трасето в Глобаре.

Големият ни шампион от последните години Майкъл Иванов ( Пловдив мотор спорт) ще го видим в МХ1, заедно с още трима наши пилоти . Стефан Нейчев (Еърмакс рейсинг), Калоян Илиев (МСК Севлиево) и Любомир Васев ( KIPPEN MX рейсинг тим) са достатъчни, за да направят битката за подиумно класиране повече от интригуваща и неясна до самия финал.

12 състезатели от нашата страна ще има в МХ 2 . Имена като Алекс Димитров (Мотоспорт Варна), Николай Малинов (KIPPEN MX рейсинг тим), Димитър Грозданов (МХ Тим Симитли), Виктор Нейчев (Eър макс рейсинг) и Виктор Бориславов (Мотоспорт Варна) ще оформят българската група -фаворити за качване на стълбичката за награждаване след двата манша.

В клас МХ заявките от родните състезатели за участие в Сърбия са 15. Григор Царев (JRC Моторспорт) и Юлиян Райчев (Панчо рейсинг тим) можем да определим като пилоти, които са с възможности и потенциал за краен успех, но нищо чудно да станем свидетели и на някои приятни изненади от другите българи в този клас.

Новият клас този сезон е МХ Senior ( пилоти над 45 годишна възраст). В него ще карат 11 сънародници, сред които Атанас Петров ( АИТ Рейсинг тим), Янко Зоков (АИТ Рейсинг тим), Станко Боянов (НСА Моторспорт) и Васил Стоянов (KIPPEN MX рейсинг тим).

В съботния ден по програма ще бъдат свободните тренировки и квалификациите за място, а в неделя са състезателните маншове.

Пожелаваме успех и безаварийно каране на всички!