Успех, момчета !

След не малка пауза в Световния шампионат по мотокрос 65/85/125, тази седмица отново ще видим български състезатели на стартовата бариера в кубатурите 65сс и 85сс. Мястото на състезанието е Пиетрамурата, Италия и известната мотокрос писта Ил Цикламино (Цикламата), на която в началото на годината бе проведен кръг от Световния шампионат МХ2/МXGP, EMX250 и ЕМХ125. 
Тримата български мотокросисти които ще се борят тази седмица в най-оспорваното джуниър състезание  са Дани Цанков (Ямаха, М6 Yamaha Racing Team) и Венцислав Тошев (КТМ, МСК Севлиево) в клас 65сс, а при 85-кубиковите машини ще видим Християн Георгиев (КТМ, Пловдив Мотор Спорт). В предварителните списъци за участие има заявени 71 състезателя за клас 65сс и 83 за клас 85сс. Конкуренцията и в двата клас в които България има състезатели е жестока, като основната задача на нашите пилоти е да преодолеят квалификациите и да се наредят на стартовата бариера в неделния ден. През изминалите седмици, след участието им в Крушевац, Сърбия, Цанков, Тошев и Георгиев се подготвяха усърдно за предстоящото тази седмица състезание и са готови да покажат най-доброто от себе си.
Трасето в Пиетрамурата (Арко ди Тренто) не е от най-лесните трасета, особено за малкия клас 65сс, а дъждовете през изминалата седмица може да създадат коварни участъци с дълбоки коловози. 
При всички случаи нашите състезатели знаят как да се справят, като им пожелаваме късмет и успех! 
Резултати и допълнителна информация на: https://www.mxgp.com/