Информация до всички !

Здравейте,
Очакваме в най-скоро време Републиканските шампионати да се възобновят, като все още няма точна дата след която ще могат да бъдат организирани състезания, при какви условия и т.н. Решението за това кога може да бъде началото на сезон 2020 зависи изцяло от решенията на Министерство на здравеопазването и Министерство на младежта и спорта, естествено съобразени с обстановката в страната. След тяхното решение, съответно ще бъдат изготвени и спортните календари за различните шампионати, отново съобразени със ситуацията.
Във тази връзка, на сайта на федерацията, раздел Документи, са публикувани и новите цени на националните състезателни лицензи, съобразени с оставащото време до края на годината. Важно е, че застраховките към лицензите издавани след 12.05.2020 ще бъдат с валидност шест месеца. На този етап, все още е рано да коментираме международните лицензи издавани от БФ Мотоциклетизъм, защото ситуацията все още не е ясна в много от страните в които традиционно участваме и не е препоръчително да се издават международни лицензи към момента. В случай, че придвижването и участията станат реални (към момента те не са в много страни) ще се издават допълнения към националните лицензи (разрешителни за стартиране) по стандартния ред. След като Европейският шампионат по мотокрос за най-малките ЕМХ65 и ЕМХ85 бе отменен за сезон 2020, лицензи тип PROMOSPORT на FIM Европа няма да бъдат издавани за дисциплината мотокрос.
Относно еднократните лицензи процедурата остава същата както през сезон 2019, но такива ще бъдат издавани след уточняване на календарите.
Всички се надяваме по-скоро отново да се срещнем в състезателна обстановка и да стартираме сезона. Използвайте времето до тогава за тренировки, съобразени с плановете на Вашите клубове и изискванията на ММС и ако все още не сте се лицензирали, сега е момента да го направите.
До скоро!