Съобщение до всички

Здравейте!


В момента, извънредното положение в страната както знаете е до 13 май 2020, включително. На практика това означава, че всички спортни мероприятия на територията ни са в „зоната за изчакване“. БФ Мотоциклетизъм, както винаги, се старае да модифицира и подсигури качествен спортен календар във всички дисциплини съвместно с общини, организатори и клубове, но в крайна сметка в настоящата, постоянно променяща се обстановка, това предизвикателство изисква малко повече търпение от страна на всички заинтересовани. Календарите за сезона ще бъдат обновени съобразно наложените мерки и срокове.


Паралелно с националните шампионати, много състезатели и клубове активно участват в международни състезания – BMU европейски шампионати, календарите за които също търпят не малко изменения. В различните страни на територията на Балканите, правителствата са взели различни мерки, с различни срокове на извънредните положения, различен пропускателен режим и тн., като всички тези изменения ние следим с цел запазването на възможно най-добър международен календар за участниците. И тук търпението е злато (25 точки).


Не на последно място, времето се затопля, кръвта завира и мотоциклетите искат своето. Но да почакат още малко е разумен съвет в настоящата ситуация. Нашият спорт е високо рисков спорт, здравната система в момента няма нужда от допълнителна тежест в лицето на излишни контузии (ключици, колена и кутрета в наш стил не са болка за умиране, НО ще трябва да посещавате здравни заведения, да ангажирате персонал, в това число близки и роднини и следователно риска не си заслужава и е излишен риск – всеки да го разбира както намери за добре). И все пак, за да не ви се надуят ръцете в 6-тата минута в края на май- началото на юни, сега може да обърнете внимание на любимата на всички ОФП (обща физическа подготовка). Сега е момента и на учащите да ходят на училище, макар и от вкъщи, помогнете си сега, за да ви е по-лесно като рестартира шампионата.


И за финал, бъдете здрави и разумни, следвайте официалните препоръките свързани със запазването на физическото и психическото здраве на вас и хората около вас и не забравяйте, че състезанието започва след зеления флаг, 15-5 или след като изгасне червения светофар!
Както обикновено, офисът работи в модифицирано работно време, комуникацията за предпочитане е по телефон и куриер.