Преди Кърнаре...

Десет дни изминаха от Hard Enduro Gorna Malina 2020 и състезателите вече се подготвят за третия кръг от РШ BG-X Enduro – ХАРД ЕНДУРО КЪРНАРЕ 2020 което предстои тази седмица. Организатор на състезанието е МСК X-Ендуро Кърнаре които с подкрепата на кметство Кърнаре и Община Карлово ще разходят ендуро пилотите в региона на Кърнаре, на север към Стара Планина и на юг леко в Средна Гора. Клубът, под ръководството на Стоян Пачарозов вложи доста усилия в подготовката на същинския ендуро крос полигон, който през последните месеци придоби доста добър вид и със сигурност не се класифицира като лесен. 
Прогнозата за дъждове може да достигне и до територията на ХАРД ЕНДУРО КЪРНАРЕ 2020 като това ще бъде допълнително препятствие с което ще трябва да се справят състезателите, но пък от друга страна юлските горещини няма да бъдат толкова осезаеми в съботния ден.
В клас PRO на шампионата този път няма да видим лидера във временното класиране Теодор Кабакчиев (СК Екстрийм рейсинг) който е на подготовка в Испания и това определено ще направи битката при „про-тата“ изключително интересна и непредвидима. Любомир Иванов (МСК Препараторите, КТМ/Б, 34т.) показва постоянство в предишните два кръга и може би е считан за фаворит в Кърнаре, но клас PRO който в този кръг набъбна до 12 състезатели, има много скрити фаворити. Георги Топалов (МСК Хард Райдърс, Хускварна.) и Илиян Кузманов (СК АФГ Тим, Хонда) имат възможността да покажат уменията си „на чисто“ след Горна Малина където завършиха с равен брой точки, а някой нови имена ще имат възможност да пробват силите си в клас PRO в едни от най-„хард“ условията в шампионата.
При EXPERT-ите, трима пилоти на МСК Хард Райдърс окупираха челните места във временното класиране и това са: Кристиан Петров (МСК Хард Райдърс, КТМ), Десислав Цеков (Хускварна) и Атанас Ангелов (МСК Хард райдърс, Хускварна). Кристиан показва отлична подготовка, издръжливост и умения от началото на сезона и определено има възможност да реализира още една поредна победа, но това зависи както от него, така и от останалите пилоти.
В STADARD молитвите са за не чак толкова труден трак, но Иван Печев и съотборника му Камен Дочев от МСК Ендуро Севлиево трябва да решат в Кърнаре дали някой от тях двамата ще поведе по-сериозно в шампионата, тъй като и двамата са с равен брой точки в момента – 69. Генади Илиев (Алба Дамасцена МСК) изостава на третата позиция с 20 точки, но региона му е познат и има шансове да настигне Печев и Дочев.
При SENIOR, Георги Дамянов (МСК Хард Райдърс Хускварна) оглави таблицата със заветните 69 точки, но Асан Имамов (Ендуро Клуб Корница) е само на три точки от него, а третият в класирането – Стоян Пачарозов (МСК Х-Ендуро Кърнаре) на шест. Как точно ще решат подреждането състезателите – ще разберем в събота вечер за навигацията и след това в неделя след екс кроса.
ХАРД ЕНДУРО КЪРНАРЕ 2020 ще се проведе без публика съобразно разпоредбите на ММС и МЗ, освен ако не сте дива коза или стар вълк от Балкана, така че призоваваме към търпение още малко и нека организаторите да могат да се фокусират върху състезанието.