Сижи отново на мотор и в състезание!

Още една голяма цел и мечта беше постигната от Сергей Сергеев – Сижи през отминалия уикенд. На пистата „ Муджело” в Италия се проведе 2-ия кръг на Интернационалния шампионат мотоциклетизъм за хора с увреждания. Сижи си пристигна в понеделник от провинция Флоренция ,където е легендарното трасе и веднага сподели своите преживявания...

Здравей Сижи, добре дошъл в България. След малко ще разкажеш за участието в Италия, но първо искам да ти кажа нещо. На Световното по мотокрос в Севлиево доста хора питаха за теб и тези , които нямат връзка в социалните мрежи  се чудеха къде си. Други пък веднага им казаха , че ще караш на „Муджело” и показваха твои снимки. Хората те обичат и са свикнали да те виждат независимо дали е мотокрос или пистово състезание...

Много благодаря на всички! Имаше доста хора , които ми звъняха да ме питат как съм. Разбрах, че Световното е минало повече от успешно и е имало много публика. Така трябва да бъде. Радвам се много за добрите отзиви на всички от състезанието в Севлиево.

Какво направи на пистата в Италия? Разбрах , че имало много дъжд...

Така беше. По едно време заваля силен порой , но трябва да се кара. Тук искам да благодаря на Келин Керин, който пристигна на „Муджело” в последния момент и веднага ми осигури нови гуми за мокро трасе. С тях дадох шесто време в квалификацията. После спря, но имаше хлъзгави участъци и на самото състезание реших да не рискувам, защото доста пилоти бяха паднали и завърших на 12-то място.

Колко човека караха на „Муджело” ?

33-ма. За първи път имаше толкова много. В два класа. 600 кубика и 1000. Аз карах с Хонда 600.

Гледах твои снимки и клипчета от там и ми направи впечатление, че всички състезатели сте едно голямо семейство и въпреки здравословните проблеми сте истински щастливи.

О , да ! Направо е невероятно! Всички, абсолютно всички гледат да ти помогнат. Както и аз на тях, разбира се. Ще се повторя от миналия път, ама наистина не мога да ти разкажа с думи...супер съм щастлив. Много беше приятно. Знаеш, че аз 22 години не бях карал, но вече имам три състезания от началото на годината и се готвя за четвъртото през септември.

Какво предстои през септември ?

Пак кръг от Интернационалния пистов шампионат за хора с увреждания. Ще караме на „Маникур” във Франция.

Прекрасно. Ама няма шега при вас. Все на изключителни писти се състезавате...

Разбира се. В миналото голяма част от нас като нямахме проблеми имаме състезания по тези места и ги познаваме. Организаторите също вършат чудесна работа и нищо чудно догодина да имаме повече кръгове, защото се увеличава и публиката по трибуните. Няма шега, караме здраво. Даже сега на „Муджело” вдигнах 205 км в час на правата. Имаше и колеги, които стигнаха до скорост почти 300 км, но те бяха с 1000 кубиковите мотори. Както се казва карането не е като стихотворение да се забрави ( смее се).

Да си жив и здрав и още много състезания да направиш. Пожелавам ти на „Маникур” да се качиш и на подиума.

Е, дано, дано. Благодаря от сърце за думите . Искам обаче да благодаря и на моето семейство и  приятели за огромната подкрепа , която ми оказват. Особено на Ники Стоянов от мотопойнт Сенакс и на Калин Керин. Те двамата са безценни за мен. Също така и на целия си екип от хора с които пътувам. Огромно благодаря на всички! До нови срещи...

Б.Р – Снимки и видео клипове от състезанието в Италия, може да намерите в личния профил на Сергей Сергеев – Сижи във ФБ

Автор : Н.Илиев

БФМ