Сезонът започва със стартовете във Видин и край Поморие

В първия уикенд на месец април ще започне официално сезонът в Републиканските шампионати, организирани от Българската федерация по мотоциклетизъм. Първите стартове, предвидени в програмата, ще са кръговете от шампионата ни по мотокрос на мотополигон „Тотьо Чакъров“ в село Порой край Поморие и от драг шампионата на летище "Иново" край Видин.

След пауза от няколко години мотополигон „Тотьо Чакъров“ в село Порой отново ще приеме кръг от Републиканския ни шампионат по мотокрос. Официалното откриване ще бъде на 7 април 2024 г. от 11 часа, след което ще започнат и стартовете във всички класове МХ 50, МХ 65, МХ 85, МХ 1/2, МХ и МХS. Организаторите от Община Поморие и БФМ са подготвили чудесни условия за състезателите, които се очаква да са доста на брой с оглед на старта на шампионата. Календарът в мотокроса включва 10 кръга – в Поморие, Севлиево, Левски, Хасково, Кортен, Перник, Самоков и Айтос.

Драг първенството разширява не само географията на пистите, но и дисциплините за 2024. Организатор на първия кръг на летище "Иново" край Видин е промоутъра на шампионата „Хела мото спорт“, а феновете ще могат да видят надпревари в класовете Moto 650 - Street Bike, Moto Index 10, Moto Index 9.5, Moto Open, Stock Bike 600, Pro Bike 600, Stock Bike 1000+ и Pro Bike 1000+. Стартовете през сезон 2024 ще са 6 във Видин и Сливен.

Всички правилници за шампионатите, организирани от БФМ, както и условията за лицензиране, можете да намерите ТУК

Оспорван първи старт от Отворения календар по мотокрос край Ябланица
Милен Манев започва сезона в Словакия