Предстоящо през уикенда...

Близо 30 български пилоти ще участват в 2-ия кръг на BMU European Motocross Championship. В събота и неделя на трасето в румънския град Прудну ( 51 км от ГКПП Русе- Гюргево) във всички класове ще има родни участници.

При най-малките МХ 65 под въпрос е участието на Мирослав Димитров ( Марица рейсинг тим) заради контузията , която получи на Републиканския шампионат в Поморие. Да се надяваме, че травмата ще бъде отшумяла и Димитров ще застане на стартовата бариера в неделния ден.  В МХ 85 с най-предно класиране от първия кръг в Яница се нареди Християн Георгиев ( 31 точки – 5 място, НСА Моторспорт), но той определено може много повече и със сигурност ще го покаже в предстоящия уикенд.  

Много убедително начало за Майкъл Иванов ( НСА Моторспорт) и двойните му победи в Гърция и Поморие 2018.  Големият ни фаворит за крайният успех в МХ 2 е в чудесна форма и определено ще направи впечатления с карането си в Прудну. Пред домашна публика Адриан Радуца надали ще допусне изненада в МХ1, но определено Тони Цветков ( Панчо рейсинг тийм) и Калоян Илиев ( Еърмакс рейсинг) могат да го сюрпризират неприятно ако ги подцени.  При МХ Мартин Тодоров ( Еърмакс рейсинг) и Юлиан Райчев ( Панчо рейсинг тим) ще водят поредната битка помежду са първото място на подиума, но силно представяне се очаква и от Янко Зоков ( АИТ Рейсинг), Васил Стоянов ( Велман моторспорт), Атанас Петров ( АИТ рейсинг) и Димитър Милешки (Троян моторспорт 01). 


Пожелаваме безаварийно каране на пилотите и успешно представяне на родните ни състезатели !

Регламентът и програмата за предстоящия кръг в Прунду е като новина в bfm.bg !


Успоредно с мотокроса в Румъния, за трети път Мартин Чой ( Exteria EKO Junior Racing Team) отново ще участва в "24-те часа на Льо Ман". Най-престижната надпревара от световния шампионат по ендуранс стартира в събота (21 април) от 15:00 бг.време.

Успех Чой !

https://www.fimewc.com/- В този сайт може да видите отбора на Мартин Чой, представянето им в свободните тренировки и много любопитна информация преди надпреварата. 

 

РЕЗУЛТАТИ 2-ри кръг BMU EUROPEAN MOTOCROSS CHAMPIONSHIP 2018
Румъния- 2 кръг. Регламент и Програма