ВРЕМЕ Е ЗА ЕНДУРО


След отложения кръг на републиканския шампионат по ендуро – БГ – Х ендуро вече официално старата столица ще даде начало на шампионата за 2018 г. Над 110 състезатели са подали заявка за участие в състезанието, което ще се проведе в категориите ПРО, ЕКСПЕРТ, ХОБИ/СТАНДАРТ, СЕНЬОР 45+, ЖЕНИ, ДЖУНИЪР и АТВ.

За отделните категории са предвидени и различни по трудност състезателни трасета в района на Велико Търново, който е характерен със своя начупен релеф, а след падналите дъждове и с някои по-буйни потоци и реки, които пилотите ще трябва да преодолеят. 
В клас ПРО като едноличен фаворит е считан пилотът от Габрово Теодор Кабакчиев (Екстрийм рейсинг), но със сигурност неговото лидерство ще бъде оспорено от Илиян Кузманов (АФГ рейсинг) и двамата съотборници от Хард райдърс – Искрен Генов и Десислав Цеков.

При ЕКСПЕРТ дългогодишен доминатор в класа е софиянецът Михаил Митов, който не веднъж е доказвал своите отлични ендуро качества. В този клас обаче новосформираният плевенски клуб Хард Ендуро Плевен ще излъчи претендент за титлата в лицето на Филип Наумов. Подиумът при експертите е изключително неясен  и за сега за третия топ пилот в тази група можем само да гадае. 
При ХОБИ/СТАНДАРТ ситуацията е още по-объркваща преди началото на сезона. Александър Попминчев (Дамасцена – Алба – АСК) и Светослав Маринов (Ендуро Севлиево) ще спорят за престижното първо място, но и тук както при експертите как точно ще се подредят състезателите остава под въпрос.

Групата СЕНЬОР 45+ както обикновено ще предостави по-зрелия поглед върху хардендурото. Там както обикновено Стоян Пачарозов и компания ще доставят удоволствие на истинските фенове с премерено каране и много тактика. 
В цялата схема на състезанието не трябва да подценяваме и пилотите от клуба домакин и организатор Мото Клуб Боляри Велико Търново, които след отлагането на севлиевския кръг от началото на март поеха нелеката задача и отговорност да подготвят завръщането на ендурото в системата на републиканските шампионати при БФМ. 

Центърът на събитието ще бъде в село Арбанаси (Атракцион – Калоянова крепост). Съботният ден ще предложи на състезателите 80 състезателни километра, като стартът ще бъде в близост до село Присово, а в неделя, не на шега, ендурокросът ще се проведе на 500 метра от Калояновата крепост.

 

Серес. Начало на сезона....
ГРАН ПРИ ПОМОРИЕ