България - домакин на световен шампионат по мотокрос

Чудесна новина за България и феновете на мотоциклетния спорт!

След 4 годишно прекъсване на 26 август България отново ще бъде домакин на кръгове от световния и европейски шампионат по мотокрос. Домакин на състезанията ще е мотополигон „Горна Росица“ край Севлиево, който почти 10 години беше най-доброто трасе в света в тази дисциплина, това съобщи специално за предаването „На финала“ президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов.
Официално новината бе оповестена днес след срещата на Николов с д-р Волфганг Сръб - президентът на ФИМ Европа, който е у нас на работно посещение във връзка с Европредседателството на България, заедно със спортни министри от други европейски страни.
"Изключително съм щастлив да споделя новината, че България отново ще има кръг от Световното първенство. На 26 август в Севлиево отново ще кажа любимата си фраза: "Здравейте, България - най-доброто състезание по мотокрос в света - Горна Росица". Искам да изкажа своята благодарност за позицията на българската държава в лицето на премиера Бойко Борисов, Министерството на младежта и спорта и на Богдан Николов, който денонощно работеше за каузата. България заслужава да има състезание от най-висок ранг по мотокорс и още веднъж поздравявам всички за домакинството", заяви Сръб след срещата.

"Датата – 26 август не е избрана случайно, тъй като седмица след надпреварата в България е кръга от първенството на планетата в Турция (2 септември). Мотополигон "Горна Росица" е поддържан в някакво състояние през тези четири години. Миналата година му се направиха частични ремонти, но ние трябва сега да отговорим на новите изисквания на Международната федерация (FIM). След две седмици очакваме инспекция от FIM, от промоутърът, от медицинският екип и тогава ще видим какво трябва да подобрим", допълни Богдан Николов.

 

ГРАН ПРИ ПОМОРИЕ
Напред към Гърция !