Мартин Чой доволен от тестовете на „Льо Ман“

Мартин Чой ще участва за 6-ти пореден път в надпреварата "24-те часа на Льо Ман", която заради пандемията ще се проведе без публика, но милиони по цял свят ще могат да я наблюдават на живо по телевизията и в сайта на FIM. 

Уникалното по рода си състезание е 1-ви кръг от световния ендуранс шампионат и ще се проведе на 17 срещу 18 април. Стартът ще бъде даден по традиция точно в 13 часа.

"Много добре се получиха нещата на Льо Ман през двата дни на тестове, като нашия отбор даде 9-то време в клас Superstock 1000cc. Аз лично успях да сваля най-добрата си обиколка с няколко хилядни от секундата, което беше повече от отлично за мен и екипа. В първия ден по чисто новия мотоциклет "Кавазаки" работихме върху настройките на електрониката на машината. Също така и върху издръжливостта на гумите "Dunlop". Влязохме в рамките на една обиколка на 1:39.9 минути и се движехме сред първите тимове по резултат. Общо тримата пилоти изминахме над 100 обиколки, като моето темпо за 35 обиколки беше почти равно 1:40. – 1:41. м. Във втория ден резултатите бяха почти същите като предишния ден. Много постоянни и сигурни бяхме и тримата в карането си, което ни прави оптимисти за самото състезание. Стиковката и екипната работа също бяха на много високо професионално ниво", сподели най-добрият ни състезател по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой след тестовете, които направи на легендарното трасе.

Чой и двамата братя италианци Кристиян и Федерико Наполи са част от френския отбор "Energie Endurance 91" и ще карат в един екип и тази година в "24 –те часа на Льо Ман".

Мартин заминава отново за Франция на 10 април, а от 13 април започват свободните тренировки на отборите. До момента 52 тима от цял свят са потвърдили заявки за състезанието. Чой продължава с двуразовите си тренировки по специално изготвената му програма.

УС на БФМ утвърди промени Наредбата за провеждане и участие в състезанията
Отмениха “24-те часа на Льо Ман”