Симеон Барбутски: Искаме да оставим нещо след себе си

И през 2021 година „СБ Мото Рейсинг тим“ ще продължи да търси млади таланти в мотоциклетизма. Тази година детето, което отборът ще подкрепи, ще бъде избрано чрез конкурс. Ръководството на най-големия клуб по мотоциклетизъм на писта у нас ще предостави на избрания талант всички условия за да може той да се развива.

Последният уикенд беше първият, в който отборът успя да се събере след зимната пауза и проведе тренировка на пистата „Пауталия“ край Кюстендил преди старта на Републиканския шампионат на писта на 22 и 23 май в Долна Митрополия.

„Аз съм бивш състезател по мотоциклетизъм на писта, дебютирах в далечната 2008 година. Състезавах се до 2011, след което заради липса на финансови средства бях принуден да приключа с този спорт. Работата ми е изцяло свързана с мотоциклетите и това нещо много ми тежеше до 2018 година да съм далече от този спорт. Заедно с мои клиенти, много запалени, обсъдихме идеята те да се пробват в шампионата, в реална състезателна обстановка. Това много ме запали, реших да лицензирам клуб, стартирахме с Марио Ашминов и Александър Александров, те постигнаха резултати и започнахме да мислим за нещо по-голямо и по-сериозно. Мога да кажа, че вече имаме доста добра организация, доста добро управление на клуба и мисля, че нещата ни се получиха – за 3 години успяхме да стигнем до първото място в отборното класиране. Срещнахме много голяма подкрепа от БФМ, защото нашият клуб не е само на документи, ние реално имаме дейност и искаме да развиваме мотоспорт в България. Залагам много и на новото ръководство на федерацията, имат много креативни идеи и се надявам, че нещата в българския мотоциклетен спорт ще тръгнат в много добра посока. Искам да благодаря на един човек, който много ми помогна – това е Владо Илиев. Той много повярва в мен и ми обърна внимание на всички въпроси – как се менажира клуб, как се организира събитие, как се правят тренировъчни програми. Искам да благодаря и на хората в „сянка“ - Димитър Александров, който изцяло ми помага с юридическите и управленските дейности в клуба, както и на Силвия Александрова и Ивелина Барбутска.“, разказа мениджърът на отбора Симеон Барбутски.

Тази година „СБ Мото Рейсинг тим“, освен на нов спонсор, ще разчита в шампионата на пилотите Милен Георгиев – SBK, Алекс Иванов – F 600, дебютантите Младен Момчилов и Аспарух Йорданов F 600, Александър Александров – SSP 600, Димитър Александров – SBK, Ламбрин Батинков – SSP 600, Ники Петров – F 600, Петър Бакалов – F 1000, Мартин Найденов – SSP 300, Симеон Сираков – F 1000, Марио Ашминов – SSP 600 и Митко Митков – F 600.

Интервюто със Симеон Барбутски - вижте в Youtube канала на БФМ - https://www.youtube.com/watch?v=4AgR5DCELt8
Отлично представяне на българските мотокрос състезатели в Румъния
Shell става официален партньор на БФМ