Над 120 състезатели в първия кръг от РШ по мотокрос "Grand prix Kippen" край Кортен

Най-новият лицензиран мотополигон в страната ни "Киппен" до с. Кортен, община Нова Загора ще бъде домакин на първия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос. През миналата година край Кортен се проведе кръг от шампионата, а тази домакините от „Kippen MX Racing Team“ са амбицирани да организират нови две надпревари, след дебюта в календара през 2020.

Състезанията са тази събота и неделя (15 и 16 май) на мотополигона в местността Докса баир край Кортен, а заявки за участие са подали над 120 състезатели.

Собственикът на "Kippen MX Racing Team" Красимир Иванов разказа какво са променили организаторите за сезон 2021 и с какво ще изненада състезателите в мотокроса:

"Направихме няколко промени, като основните са, че преместихме питлейна, удължихме трасето с близо 200 метра, премахнахме някои елементи, за да осигурим безопасността на състезателите. Изградихме и няколко нови сгради за по-голямо удобство."

Състезанието в Кортен започва в събота в 11,30 със свободните тренировки, от 14,35 са квалификациите. В неделя от 8,50 е стартът на първия манш в MX.

Shell става официален партньор на БФМ
Вторият кръг от BG X Enduro Championship е този уикенд в Банско