Над 120 състезатели от 24 в първия кръг на РШ по мотокрос „Kippen Grand prix“ край Кортен

Над 120 състезатели от 24 клуба взеха участие в първия кръг на републиканския ни шампионат по мотокрос „Kippen Grand prix“ в местността Докса баир край Кортен, община Нова Загора. Домакините от „Kippen MX Racing team” бяха подготвили отлично трасе, дълго 1620 метра, с изцяло нов питлейн, удължена писта с около 200 метра и нови елементи, които да гарантират безопасността на състезателите.

В клас МХ 50 победител стана Кристиан Андреев от МСК „Алба Дамасцена“ с КТМ, който изпревари с 2 точки в крайното подреждане Георги Илиев от СМК Дизел Юнак“ с „GasGas“ и с 5 точки Николай Павлов от МСК М6 Ямаха Рейсинг Тийм“ с „Husqvarna“.

Класиране МХ50:

1. Кристиан Андреев - „Алба Дамасцена“ - КТМ - 47 точки

2. Георги Илиев - Дизел Юнак- GasGas“ - 45

3. Николай Павлов - М6 Ямаха Рейсинг Тийм- Husqvarna“ - 42

При 65-кубиковите, без конкуренция, след като спечели и двата маша, победител е Дани Цанков от МСК М6 Ямаха Рейсинг Тийм“ с „Yamaha“, а след него и в двата манша, както и в крайното подреждане се наредиха Георги Гинов от СК Мото Спорт Варна“ с „Husqvarna“ и Илия Димитров от МК Марица Рейсинг Тийм“ с КТМ.

Класиране МХ65:

1. Дани Цанков - М6 Ямаха Рейсинг Тийм- Yamaha- 50 точки

2. Георги Гинов - Мото Спорт Варна- Husqvarna“ - 44

3. Илия Димитров - Марица Рейсинг Тийм- КТМ - 40

В МХ 85 големите конкуренти Венцислав Тошев от СК Мото Спорт Варна“ с „Husqvarna“ и Мирослав Димитров - МК Марица Рейсинг Тийм“ с KTM разделиха победите в маншовете, но заради повреда в първия Димитров взе едва 15 точки, които му стигнаха само за третото място в генералното класиране. След победителя Тошев се нареди Данаил Стефанов от МСК Ябланица МХ“ с „GasGas“.

Класиране МХ85:

1. Венцислав Тошев - Мото Спорт Варна- Husqvarna- 47 точки

2. Данаил Стефанов - Ябланица МХ- GasGas“ - 42

3. Мирослав Димитров - „Марица Рейсинг Тийм- KTM - 40

Клас МХ2 предложи доста емоции и обрати, като в крайна сметка победата отиде при Николай Малинов от АМСК „АИТ Рейсинг Тийм“ с КТМ с 47 точки, който през цялото време водеше сериозна битка с Димитър Грозданов от МСК „МХ Тийм Симитли“ с „GasGas“, Христиан Георгиев от СК „Мото Спорт Варна“ с KTM и с Хакан Халми от МСК „НСА Моторспорт“ с „Honda“. Халми, който спечели първия манш падна в 5-та обиколка на втория и остана едва 9-ти в крайното подреждане. Грозданов и Георгиев събраха по 40 точки, но по-доброто класиране на Димитър Грозданов му отреди второто място в края. В клас МХ2 Junior призовата тройка съвпадна с класирането в МХ2.

Класиране МХ2:

1. Николай Малинов - „АИТ Рейсинг Тийм“ - КТМ - 47 точки

2. Димитър Грозданов - „МХ Тийм Симитли“ - „GasGas“ - 40

3. Христиан Георгиев от СК „Мото Спорт Варна“ - KTM - 40

Класиране МХ2 Junior:

1. Николай Малинов - „АИТ Рейсинг Тийм“ - КТМ - 50 точки

2. Димитър Грозданов - „МХ Тийм Симитли“ - „GasGas“ - 42

3. Христиан Георгиев от СК „Мото Спорт Варна“ - KTM - 42

Майкъл Иванов от АМСК „АИТ Рейсинг Тийм“ с „Husqvarna“ очаквано беше без конкуренция в клас МХ1 и след отлично каране взе победата в двата манша и в крайното класиране. След него се наредиха представителят на домакините от СК „Киппен МХ Рейсинг Тийм“ Георги Георгиев с „Kawasaki“ и Стефан Нейчев от МСК „Еър Макс Рейсинг“ с „GasGas“.

Класиране МХ1:

1. Майкъл Иванов - „АИТ Рейсинг Тийм“ с „Husqvarna“ – 50 точки

2. Георги Георгиев - „Киппен МХ Рейсинг Тийм“ - „Kawasaki“ - 44

3. Стефан Нейчев - „Еър Макс Рейсинг“ - „GasGas“ - 40

В най-масовия клас МХ (36 състезатели) над всички беше шампионът от 2020 Григор Царев – „Джи Ар Си Моторспорт 2020“ с „GasGas“, който след успех и в двата манша изпревари Атанас Атанасов - АМСК „АИТ Рейсинг Тийм“ с „Kawasaki“ и Николай Колев - МСК „М6 Ямаха Рейсинг Тийм“ с „Honda“, който завърши с равни точки с Иван Мардачев от АМСК „АИТ Рейсинг Тийм“ с KTM, но заради по-добър втори манш се качи на подиума.

Класиране МХ:

1. Григор Царев – „Джи Ар Си Моторспорт 2020“ с „GasGas“ – 50 точки

2. Атанас Атанасов - „АИТ Рейсинг Тийм“ - „Kawasaki“ - 44

3. Николай Колев - „М6 Ямаха Рейсинг Тийм“ с „Honda“ - 36

При Сеньорите в МХS Емил Балджийски от СМК Дизел Юнак с „Yamaha“ с добро каране и в двата манша стигна до крайния успех, като изпревари шампиона от 2020 Васил Стоянов от СК Киппен МХ Рейсинг Тийм с „Honda“ и Атанас Петров от АМСК АИТ Рейсинг Тийм с KTM. Представителят на домакините от „Киппен“, който имаше проблеми в първия манш, успя с победата във втория да заеме и второто място в крайното подреждане.

Класиране МХS:

1. Емил Балджийски - Дизел Юнак - „Yamaha“ – 47 точки

2. Васил Стоянов - „Киппен МХ Рейсинг Тийм - „Honda“ - 39

3. Атанас Петров - АМСК АИТ Рейсинг Тийм KTM - 38

В групата над 55 години първи е Емил Балджийски от СМК Дизел Юнак с „Yamaha“, следван от Живко Бонев от МСК „М6 Ямаха Рейсинг Тийм“ с „Yamaha“ и от Мирослав Христов от СМСК „Троян Мотор Спорт 01“ също с „Yamaha“.

Класиране МХS (55+):

1. Емил Балджийски - „Дизел Юнак - „Yamaha“ – 50 т.

2. Живко Бонев - „М6 Ямаха Рейсинг Тийм“ - „Yamaha“ – 44

3. Мирослав Христов - „Троян Мотор Спорт 01“ - „Yamaha“ – 38

Снимка: Lap.bg

Вторият кръг от BG X Enduro Championship е този уикенд в Банско
През 3 планини до Банско във втория кръг на BG X-Enduro Championship