6 първи места за нашите състезатели в BMU European Motocross Championship в Босна и Херцеговина

6 първи места (от възможни 7) спечелиха българските състезатели във втория кръг на BMU European Motocross Championship на мотополигон „Гаице“-Крешево, край Сараево, Босна и Херцеговина.

В клас MX 65 Дани Цанков от "M6 Yamaha Racing team" с "Yamaha" беше недостижим за останалите и спечели и двата манша. При 85-кубиковите Венцислав Тошев от "Мото Спорт Варна" с „Husqvarna“ записа две победи в маншовете, следван от Данаил Стефанов от МСК "Ябланица" с "GasGas". Другият ни представител Цветан Бузин от "M6 Yamaha Racing team" с "Yamaha" зае 5-то място.

Сериозна беше българската доминация и в класовете MX2 и MX2 Junior. В МХ 2 Виктор Нейчев от "Еърмакс Рейсинг тийм" с „Gas Gas“ взе победата след 2-ро и 1-во място в двата манша. Кристиан Петков от МСК „Бобошево 1956“ с КТМ е 3-ти, а останалите българи – Николай Малинов от „АИТ Рейсинг Тийм“ с КТМ и Христиан Георгиев от "Мото Спорт Варна" също с КТМ са съответно 5-ти и 10-ти. В подреждането в клас MX2 Junior Виктор Нейчев е първи, Малинов трети, а Георгиев седми.

Първо и трето място спечелиха състезателите ни в клас MX 1 – над всички бе Майкъл Иванов от „АИТ Рейсинг Тийм“ с „Husqvarna“ и Стефан Нейчев от „Еърмакс Рейсинг“ с „GasGas“. Иванов записа успех и в двата манша, а Нейчев завърши трети и в двата тура.

Победа, второ и 14-то място заеха представителите ни в клас МХ – Григор Царев от „Джи Ар Си Моторспорт 2020“ с „GasGas“ беше най-бърз и в двата манша, следван от Марин Маринов от „Еърмакс Рейсинг“ също с „GasGas“, а Чавдар Кръстев от "Киппен МХ Рейсинг тийм" с "Kawasaki" е 14-ти.

Единствено в клас MX SENIOR българските състезатели допуснаха да им бъде отнета победата. Васил Стоянов от "Киппен МХ Рейсинг тийм" с "Honda" се нареди втори, а Емил Балджийски от МСК "Дизел Юнак" с „Yamaha“ – 5-ти. Победител стана Димитрис Керамидас от Гърция с „Yamaha“.

БФМ поздравява нашите състезатели за успехите и отличното представяне в Босна и Херцеговина.

Теодор Кабакчиев с първо участие и първа победа в България през сезона
„Долна Митрополия“ приема първите два старта от Европейския шампионат по СуперМото