Теодор Кабакчиев започва участието си в 3-ия кръг на Световния хард ендуро шампионат

Теодор Кабакчиев започва утре участието си в 3-ия кръг на Световния хард ендуро шампионат „RedBull Romaniacs“ в Сибиу, Румъния. Това е едно от най-тежките състезания в календара, което продължава 5 дни – пролог, навигация, екстреми. През миналата година Кабакчиев завърши на престижното 8-мо място, а сега е амбициран да подобри класирането си от 2020. Състезателите са разделени на 4 класа – Gold, Silver, Bronze и Iron и всеки ден ще карат между 100 и 120 километра (в зависимост от класа) по изключително трудни тракове.

Най-добрият ни състезател е в клас Gold заедно с най-големите имена в хард ендурото – заводския пилот на КТМ Мануел Летенбихлер от Германия (шампион от 2020), британецът Греъм Джарвис от „Rockstar Energy Husqvarna Factory“, заводският пилот на „Sherco“ Уейд Йънг от Южна Африка, който кара преди седмци и в Севлиево, лидерът в Световния шампионат до момента Били Болт от Великобритания от „Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing“, Марио Роман от Испания „Sherco racing factory team“ – общо 50 са състезателите в най-престижния клас.

Теодор Кабакчиев, който кара за тима на Греъм Джарвис „Jarvis Husqvarna Racing“ с подкрепата на „Еконт“ от няколко дни тренира здраво в Сибиу.

Още информация за състезанието ТУК.

3-то и 5-то място за българите на ЕШ по Супермото
Петима българи ще гонят медалите на FIM Junior Motocross World championship