БФМ закри сезона с легендарното състезание в Бобошево

Българската федерация по мотоциклетизъм закри състезателния сезон за 2021 година с традиционния мотокрос "Grand prix Бобошево", който се проведе за рекорден 65-ти пореден път (от 1956 година насам без прекъсване). По традиция това е последната надпревара за годината, в която се включват почти всички състезатели, взели участие в стартовете през сезона. Домакините от "Мото клуб Бобошево 1956" и Община Бобошево бяха подготвили отлично трасето, въпреки късната дата, на която се проведе надпреварата, както и призове и награди за почти всички участници.

При най-малките в МХ 50 победата и в двата манша взе Георги Илиев от "Дизел юнак" с "GasGas", който изпревари Иван Тунтев от "Еър макс рейсинг" с "Husqvarna" и Георги Вендов от "АИТ рейсинг тийм" също с "Husqvarna". Награди получиха още Пламен Иванов от "М6 Ямаха рейсинг тийм", Димитър Радков от "Панчо рейсинг тийм", Денислав Цветанов от "Бухово екстрийм", както и Акъф Улусан от Турция.

При 65-кубиковите най-бърз и в двата манша беше Александър Тасев от "Александър моторспорт" с "Yamaha", следван от Павел Марков от "Панчо рейсинг тийм" с КТМ и Георги Илиев от "Дизел юнак" с "GasGas". Интересното е, че от 2-ро до 5-то място състезателите приключиха с равен брой точки - по 38. В този клас награди получиха още Николай Павлов от "М6 Ямаха рейсинг тийм", Симеон Тодоров от "НСА моторспорт", Карло Вендов и Милена Вендова(и двамата от "АИТ рейсинг тийм"). При 85-кубиковите Дани Цанков от "М6 Ямаха рейсинг тийм" с "Yamaha" изпревари в крайното класиране за деня представителя на домакините от Бобошево Стефан Димитров с КТМ.

В клас МХ 2 Хакан Халми от "НСА моторспорт" с КТМ и Виктор Нейчев от "Еър макс рейсинг" с "GasGas" завършиха с равни точки (по 47), но заради успеха си във втория манш, Халми спечели победата в Бобошево. Трети се нареди представителя на домакините от "Мото клуб Бобошево 1956" Кристиан Петков с КТМ. В МХ 1 Майкъл Иванов отново не остави шанс на конкуренцията и записа поредния си успех. Този път състезателят на "АИТ рейсинг тийм" с "Husqvarna" изпревари съотборниците от "Еър макс рейсинг" Стефан Нейчев с "GasGas" и Марин Маринов с "Kawasaki". 

Николай Манов от "Бухово екстрийм" с "GasGas" беше най-бърз в клас МХ, като след него се наредиха Емил Балджийски от "Дизел юнак" с "Yamaha" и Станко Боянов от "НСА моторспорт" с "Kawasaki", които завършиха с равни точки, но по-доброто класиране на Балджийски във втория манш го изпрати и по-напред в подреждането.

Класиране в "Grand prix Бобошево 2021":

МХ 50

1. Георги Илиев - "Дизел юнак" - "GasGas" - 50 точки

2. Иван Тунтев - "Еър макс рейсинг" - "Husqvarna" - 44

3. Георги Вендов - "АИТ рейсинг тийм" - "Husqvarna" - 38

МХ65

1. Александър Тасев - "Александър моторспорт" - "Yamaha" - 50 точки

2. Павел Марков - "Панчо рейсинг тийм" - КТМ - 38

3. Георги Илиев - "Дизел юнак" - "GasGas" - 38

МХ 85

1. Дани Цанков - "М6 Ямаха рейсинг тийм" - "Yamaha" - 50 точки

2. Стефан Димитров - Бобошево - КТМ - 44

МХ 2

1. Хакан Халми - "НСА моторспорт" - КТМ - 47 точки

2. Виктор Нейчев - "Еър макс рейсинг" - "GasGas" - 47

3. Кристиан Петков - "Мото клуб Бобошево 1956" - КТМ - 38

МХ 1

1. Майкъл Иванов - "АИТ рейсинг тийм" - "Husqvarna" - 50 точки

2. Стефан Нейчев - "Еър макс рейсинг" - "GasGas" - 44

3. Марин Маринов - "Еър макс рейсинг"- "Kawasaki" - 40

МХ

1. Николай Манов - "Бухово екстрийм" - "GasGas" - 50 точки

2. Емил Балджийски - "Дизел юнак" - "Yamaha" - 42

3. Станко Боянов - "НСА моторспорт" - "Kawasaki" - 42

Снимка: Lap.bg

Традиционното състезание „Мотокрос Бобошево“ за рекорден 65-ти път този уикенд
На стилна церемония БФМ награди шампионите и призьорите за 2021