Теодор Кабакчиев стартира в „RedBull Romaniacs“

Теодор Кабакчиев започва участието си в 5-ия кръг на Световния хард ендуро шампионат „RedBull Romaniacs“ в Сибиу, Румъния. Това е едно от най-тежките състезания в календара, което продължава цели 5 дни - от вторник до събота с пролог, навигация, екстреми. През миналата година Кабакчиев завърши на престижното 8-мо място, а сега е амбициран да подобри класирането си от 2021. Състезателите са разделени тази година на 5 класа – Gold, Silver, Bronze, Iron и Atom, като всеки ден ще карат между 100 и 120 километра (в зависимост от класа) по изключително трудни тракове.

Най-добрият ни състезател за пореден път е при най-добрите в клас Gold заедно с най-големите имена в хард ендурото – заводския пилот на КТМ Мануел Летенбихлер от Германия, британецът Греъм Джарвис от „Rockstar Energy Husqvarna Factory“, заводския пилот на „Sherco“ Уейд Йънг от Южна Африка, Марио Роман от Испания „Sherco racing factory team“ – общо 31 са състезателите в най-престижния клас. Начело в класирането до момента в Световния шампионат е британецът Били Болт с 62 точки, Летенбихлер е втори с 60, Роман е трети с 58. Българинът е 7-ми с 35.

Теодор Кабакчиев, който кара за „Тийм България“ с подкрепата на „Еконт“ от няколко дни тренира здраво в Сибиу, амбициран да подобри класирането си от 2020 и 2021.

Още информация за състезанието ТУК

Уикендът за българските състезатели
Невероятен Кабакчиев във втория ден на Red Bull Romaniacs