Невероятен Кабакчиев с второ място на „Red Bull Romaniacs“

Теодор Кабакчиев за втори път този сезон се качи на подиума в кръг от Световния хард ендуро шампионат, след като завърши втори в едно от най-трудните състезания през сезона - „Red Bull Romaniacs 2022“. Първият подиум за Тео и България беше на „Xross Rally“в Златибор, Сърбия, в което габровецът завърши отново втори в крайното подреждане.

„RedBull Romaniacs“ продължи 5 дни - от вторник до събота с пролог, навигация, екстреми, като състезателите всеки ден караха между 100 и 120 километра (в зависимост от класа) по изключително трудни тракове. С изключение на пролога Кабакчиев показа неверояно каране по траковете в Карпатите, като през цялото време дишаше във врата на победителя Греъм Джарвис от Великобритания и завърши на малко над 8 минути след легендата в ендурото.

Последният ден в Румъния отново предложи много емоции на зрители и състезатели - едно от първите изкачвания бързо събуди всички участници, като жестокият стръмен участък „Cliffhangerбеше само прелюдия за това, пред което бяха изправени състезателите в поредния тежък ден с високи температури. Кабакчиев завърши трети в етапа, след победителя Мануел Летенбихлер и Марио Роман. Хубавото е, че българинът успя да издържи на сериозния натиск от Марио Роман в последния ден и успя да запази второто си място в крайното класиране с аванс от 5 минути пред испанеца.

2 място на "Red Bull Romaniacs"! Много съм горд, че успях да вдигна българското знаме на подиума! Благодаря на Еконт за невероятната подкрепа!! Благодаря на всички хора, които ме подкрепяха по време на състезанието! Беше една невероятна седмица, изпълнена с интензивно каране през Карпатите.“, коментира състезанието Теодор Кабакчиев.

3 кръга преди края на Световния шампионат Кабакчиев е 5-ти в класирането с 52 точки, начело вече е Марио Роман със 73, следван от Летенбихлер със 70 и Били Болт с 62.

Кабакчиев е втори ден преди финала на „RedBull Romaniacs“
Промени в календара на БФМ заради изборите