Традицията повелява – мотокрос в Бобошево за 66-ти пореден път

За 66-та поредна година община Бобошево ще е домакин на традиционното състезание, с което се закрива сезонът в мотокроса у нас. Надпреварата се провежда без прекъсване от 1956 година насам, като и тази година организаторите от клуба-домакин “Мотоклуб Бобошево 1956” и Община Бобошево няма да изневерят на качеството и са подготвили отлично трасето. По традиция това е последната надпревара за годината, в която се включват почти всички състезатели, взели участие в стартовете през сезона, като надпреварата събота и неделя е и последен кръг от Купа България в мотокроса.

В някои от класовете титлите са решени, но в останалите ще се води борба до последно трудното трасе край Бобошево. В клас МХ 1 носител на Купа България за 2022 е Стефан Нейчев от „Еърмакс рейсинг тийм“, след него в подреждането са Адриан Владиниров от „Дизел юнак“ и Георги Георгиев от „НСА моторспорт“. В МХ 2 Максимилан Мадалиев от „Мото спорт Варна“ е начело, но с шанс да го изпревари в последния кръг е представителят на домакините от “Мотоклуб Бобошево 1956” Кристиян Петков, трети е Пенко Пенев от „Марица рейсинг тийм“.

Изключително оспорвано ще бъде в клас МХ 50, в който първият Георги Вендов от „АИТ рейсинг тийм“ има 259 точки, а вторият и третият от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ - Радостин Присадов и Георги Георгиев имат съответно 247 и 242 точки. Интересен двубой ни очаква и в клас МХ 65, в който лидерът Лъчезар Овчаров от „Етрополе“ има аванс от 38 точки пред втория Павел Марков от „Панчо рейсинг тийм“, а третият Николай Павлов от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ ще чака грешка на двамата, за да се изкачи нагоре в класирането. При 85-кубиковите носител на Купата е Мартин Лалев от „Киппен МХ рейсинг тийм“, второто място ще си оспорват Калоян Руменов от „Кабаиф МХ рейсинг“ и Стефан Димитров от “Мотоклуб Бобошево 1956”.

В клас МХ 250 Тончо Леков от „Киппен МХ рейсинг тийм“ е недостижим на върха, но Павел Ранчев, също от „Киппен“ и Георги Иванов от „Ридо Самоков“ ще спорят за второто място. При 450-кубиковите машини Христо Димитров от „Троян моторспорт 01“ е начело, но с шанс да го изпреварят в подреждането са Григор Царев от „Джи ар си моторспорт“ и Велик Кличуров от „калабак 1969“. При Senior-ите Захари Томов от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ е сигурен носител на Купата, а Калчо Димов от „Смарт МХ мото“ и Кольо Ковачев от „Троян моторспорт 01“ ще си оспорват второто място в крайното класиране.

В събота са тренировките на трасето край Бобошево, а в неделя след официалното откриване в 10 часа, започват и маншовете в отделните класове.

Напусна ни Денчо Караиванов
Михаил Стефанов стартира в гръцкия шампионат по драг рейсинг