Нови рекорди на Републиканския ни шампионат по драг рейсинг

Повече участници, повече публика и нови два рекорда видяха зрителите по време на 2-ия кръг от Републиканския ни шампионат по драг рейсинг, който се порведе на писта „Кондофрей“ край Сливен. Въпреки неблагоприятното студено време с кратки превалявания, бяха поставени два нови национални рекорда - за най-бърза реакция "Reaction" - 0.54сек  на Георги Чолаков и най-бързи 60 фута "60 foot" - 1.542 сек, отново на Георги Чолаков с „Kawasaki“ ZX10R 2017.

Още във втория кръг имаше и от чужбина – Шербан Слабеску от Румъния, който беше с много добре подготвен мотоциклет „Kawasaki“ ZX6R и с много добри умения успя да стигне до първото място в клас SB600 - "Stock Bike 600". Освен него победи във втория кръг записаха Пламен Калъпсъзов и Живко Димчев. Така след два кръга в генералното класиране вече се очертават както фаворити, така и оспорвани битки.

Следващият кръг от шампионата ще е на 17 и 18 юни и ще е първият кръг, организиран самостоятелно от „Хела мото спорт“, за първи път ще е в двудневен формат, само за мотоциклети и се очакват много участници от Румъния и Гърция.

Резултати от 2-ия кръг в Републиканския ни шампионат по драг рейсинг:

Клас SSB 600 "Super Street Bike 600":

1. Шербан Слабеску - Румъния

2. Норман Димитров

3. Борислав Стоянов

Клас SSB "Super Street Bike":

1. Пламен Калъпсъзов

2. Мартин Калъпсъзов

3. Пламен Петров

Клас PSB "Pro Stock Bike":

1. Живко Димчев

2. Георги Чолаков

3. Пламен Калъпсъзов

Успешен уикенд за българите на мотокроса в Турция
Корница приема 2-ия кръг на BG-X Enduro