Българското участие през уикенда

Силен като участие за българските състезатели се очертава този уикенд – 27-28 май. 9 наши представители ще има в Крешево, близо до Сараево в Босна и Херцеговина за стартовете от 3-и кръг на Балканското първенство по мотокрос (BMU) и 3 и 4 кръг от Европейския шампионат в класовете МХ 65 и МX 85.

При 65-кубиковите ще карат Николай Павлов от „М6 Yamaha рейсинг тийм“, Никола Мутафчиев от „Панчо рейсинг тийм“, Павел Марков от „Ридо Самоков“ и Георги Илиев от „Мото спорт Варна“, а при 85-кубиковите – Георги Гинов, също от „Мото спорт Варна“. В МХ 2 Junior ще разчитаме на Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ и Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“. Григор Царев от „Джи ар си моторспорт 2020“ ще кара в клас МХ, а при Senior-ите - Живко Бонев и Васил Стоянов (и двамата от „Киппен МХ рейсинг тийм“).

Шестима ще са българите в 3-ия кръг на „Рanhelenic motocross championship“ в Еордая, Гърция. При 85-кубиковите ще кара Александър Тасев от „Александър моторспорт“, МХ 2 Мариос Канакис от „АИТ рейсинг тийм“, Николай Малинов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ в Junior, в МХ Senior – Веселин Малинов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и Димитър Тасев от „Александър моторспорт“.

Също в Гърция, но в Драма, е 1-ят кръг от Балканския шампионат по Супермото. Двама ще са нашите в клас SMJ 65 – Божидар Иванов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и Кристиан Андреев от „СБ мото рейсинг тийм“, двама в SMJ 85 – Стефан Драганов от „АИТ рейсинг тийм“ и Полина Иванова от „Киппен МХ рейсинг тийм“, двама и в клас S3 – Никола Досев от „НСА моторспорт“ и Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб‘.

Корница приема 2-ия кръг на BG-X Enduro
Дъжд затрудни ендуро състезателите в Корница