След 19 години отново Републикански шампионат по мотокрос в Перник

Близо 20 години любителите на мотоциклетните спортове в Перник и региона трябваше да чакат търпеливо, за да видят отново най-добрите в България да карат в кръг от Републиканския шампионат по мотокрос. Това ще стане тази събота и неделя, благодарение на огромните услия на организаторите от Община Перник и „М6 Yamaha рейсинг тийм“ на „Мотополигон Перник“, в близост до Големо Бучино.

„Последното състезание от календара на Републиканския шампионат е проведено през 2004. В последните няколко години направихме много подобрения, сега в последните месеци също изградихме много неща. Трасето е с дължина 1 790 метра, има 6 трапеца, финален скок, 2 ролетки – всичко, което е нужно за качествен мотокрос. През миналата година организирахме кръг от Купа България, видяхме, че интересът е голям и сега вече сме готови за кръг от шампионата“, коментира мениджърът на „М6 Yamaha рейсинг тийм“ Мартин Тодоров.

През уикенда на „Мотополигон Перник“ се очакват над 100 състезатели от над 20 клуба, както и представители от Гърция и Румъния, а организаторите са предвидили изненади и награди за зрителите. Първите състезателни маншове са в събота от 17 часа, в неделя в 10,30 е официалното откриване.

Павел Кашов 5-ти в Славонската мотокрос лига
Българското участие през уикенда