Инцидент извади Мартин Чой и отборът му от челните позиции на „Bol d’Or“

Нелеп инцидент попречи на Мартин Чой и съотборниците му Людовик Хаузер (Франция) и Ив Линдегер (Швейцария) от отбора на „Aviobike“ да заемат по-предна позиция в последния за 2023 година кръг от Световния шампионат по издръжливост FIM Endurance World Championship - Bol d’Or 24 часа на пистата „Пол Рикар“.

Чой стартира първи за тима си, но през нощта пилот на френския тим „Team 33 Louit April Moto“ го удари и извади от надпреварата за около час. В крайна сметка Мартин Чой и съотборниците му завършиха на 15-та позиция в клас Superstock.

„Добро състезание за мен и за моя отбор, вървяхме много добре, с много добро темпо, записах най-бърза обиколка - 1:58.563. Около 1 часа през нощта пилотът на другия отбор се удари в мен след негова грешка и загубихме около час докато ме вземе буса и ремонтират мотора“, коментира Мартин състезанието.

Топ пилотът ни ще продължи в следващите седмци подготовката си за изключително важния последен кръг от Балканския и Републикански шампионат на писта в Серес, Гърция на 14 и 15 октомври.

Над 3 500 изгледаха стартовете от „Grand prix Перник 2023“
Севлиево приема 6-ия кръг на мотокрос шампионата ни този уикенд