Честит празник, Богдан Николов!

Поредния си рожден ден, близо до пистите и трасетата у нас, празнува Почетният президент на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов. Започнал да се занимава с мотоциклетен спорт през 1972 г., той и до днес не спира с огромна енергия и ентусиазъм да работи за този спорт и хората, които го практикуват.

В кариерата си има общо 21 титли. От тях 16 са като шампион на България в три различни класа – 125, 250 и 500 куб. см, три пъти е шампион на Източна Европа. През 1988 г. става европейски шампион в клас 80 куб. см, а четири години по-късно става световен шампион по мотоциклетизъм в състезанията със серийни мотоциклети.

От 1994 г. Николов е избран за президент на БФМ, като остава начело на Федерацията до края на 2020. По време на мандата му у нас са проведени 28 старта от световни и 46 старта от европейския шампионати по мотокрос и Супермото, а трасетата, които са изградени на българска територия, печелят наградите за №1 в света на ФИМ – Горна Росица край Севлиево – 6 пъти, край Троян – 3 пъти и в Долна Митрополия за Супемото – 5 пъти.

Носител е на орден "Стара планина" - първа степен - най-висшето държавно отличие за изключителните му заслуги към България и българския спорт.

Бъди здрав, Богдан Николов!

България става столица на СуперЕндуро на 24.02.2024!
Дебют на Кабакчиев за „Sherco“ във Франция