Технически проблеми за Майкъл Иванов в Мантова

Технически проблеми с мотоциклета съпътстваха участието на Майкъл Иванов по време на втория кръг от “Internazionali d'Italia motocross 2024” в Мантова този уикенд. Проблемите за пилота на „АИТ рейсинг тийм“ започнаха още по време на тренировките, като Майкъл и екипът му успяха да подготвят машината за старта. По време на първия манш топ пилотът ни отново получи повреда в мотоциклета и не успя да завърши старта. Във втория той използва тренировъчния си мотоциклет и завърши на 20-то място, което му донесе и една точка за крайното класиране.

„В първия манш ми се счупи се моторът, някакъв проблем, който ми попречи да завърша. Иначе стартирах добре, движех се сред първите 10, но в първия завой паднах. Във втория манш, вече с тренировъчния ми мотор, също тръгнах много добре, но в края на първата обиколка паднах, след това още веднъж и отидох назад в класирането. Трасето беше доста тежко с коловози и дупки“, коментира Майкъл Иванов.

В клас МХ 125 Венцислав Тошев от „АИТ рейсинг тийм“ направи добро каране и зае съответно 19-то и 26-то място в машовете като събра 2 точки за крайното подреждане. Другият ни представител Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ не успя да се класира за финалите.

Трима българи ще карат в “Internazionali d'Italia motocross 2024”
Млади български надежди ще карат по трасето на Световното по СуперЕндуро в София