Събота. Квалификации и първи маншове...

 Майкъл Иванов с  КТМ е с най-предно класиране от българите в първия ден от Европейския и Световен шампионат по мотокрос, който се провежда на мотополигон Горна Росица. Иванов остана на 5-о място в първия манш в клас ЕМХ 250, след като кара много добре по трасето 30 минути и две допълнителни обиколки.

    Майкъл можеше да завърши 4-и или дори 3-и, но малко преди края падна и загуби ценни секунди. След това той се изправи и се качи отново на мотора си, но беше задминат от италианеца Джанлука Фачети. Италианецът запази преднината си в допълнителните две обиколки и така завърши пред българина.

    Нашият състезател беше много близо Том Виале (Франция) и Матис Бойсрам (Франция), като в определен момент от гонката ги доближи само на 2 секунди, но в крайна сметка трябваше да се задоволи с 5-ата позиция. Феновете край трасето подкрепяха Майкъл Иванов горещо от началото до края на състезанието и се надяват той да ги зарадва с по-предно класиране във втория манш в неделя.

    Най-бърз в първия манш на този клас се оказа още един представител на Франция- Брайън Струпхарт, който водеше от началото до края и не даде никакви надежди на преследвачите си.

    Другите двама българи в този клас Станислав Цеклеов и Николай Малинов останаха съответно на 23-о и на 27-о място.

    Все още неизлекуван, другата българска надежда за качване на подиума Петър Петров (Хонда) даде 14-о време в квалификациите в клас МХGP. Първи е Джефри Херлингс (Холандия).

    В Клас МХ2 от Световното първенство българинът Алекс Димитров се нареди на 22-а позиция, а победата в клас МХ3 спечели Майк Крас от Холандия с мотоциклет КТМ.

    Утре от 10.00 часа в Севлиево е откриването на Гран При на България 2018, а след това продължават състезанията на Европейския и Световен шампионат на мотополигона Горна Росица.

.


 

 

 

Световното завърши. Подробности от неделя
Петър Петров #152 пред BFM.BG