Петър Петров #152 пред BFM.BG

Петър Петров  #152 пред BFM.BG

Здравей Петър, след четири годишно отсъствие отново ще караш на състезание в Севлиево. Как се чувстваш?

Здравейте, много съм щастлив, че отново съм на домашното си трасе. От тук започна моята кариера и винаги с удоволствие карам на „Горна Росица”. Приятно е да съм сред моите роднини, приятели и фенове.

Как ти се струва трасето ? Има нови елементи. Допада ли ти ?

Да , определено е много добро. Много работа е свършена и заслужено колегите ми го определят като най-доброто от всички.

Не ти върви от началото на годината. Контузии, операции... сега в какво състояние си ?

Сега съм добре, но наистина имах доста проблеми. Първо ключицата, после пръста на ръката, който се обърна и трябваше да се оперира. За съжаление в нашия спорт травмите са често явление, но важното е , че днес съм на мотора (смее се).

Тръгнахте заедно с Джефри Херлингс в големия мотокрос и преди години го побеждаваше често, но сега като изглежда непобедим. Какво ти е мнението за него ?

Наистина Джефри е много силен и бърз пилот. Топ състезател и на високо ниво, но няма непобедими. Факт е , че тренира изключително  и е голям фаворит.

Ти лично как се чувстваш в MXGP? Конкуренцията е жестока...

За сега резултатите липсват, но както споменах в началото, контузиите в нашия спорт могат да нарушат ритъма на всеки и сега съм щастлив, че аз започнах да карам уверено в MXGP и да бъда отново на трасето.  Добрите резултати ще дойдат, сигурен съм. Тренирам и се готвя професионално, дано да няма травми, които да ме извадят от ритъм.

Публиката в Севлиево те аплодира горещо. Какво искаш да им кажеш сега ?

От сърце им благодаря! Уважението на хората е много важно. Усещам тяхната подкрепа, която е много важна и се надявам в неделя в двата манша да ги зарадвам с добро класиране.

Събота. Квалификации и първи маншове...
Подробности за Световното в Севлиево...