Трасето в Корница в приема за първи път кръг от националния шампионат по хард ендуро

За пръв път тази година трасето в Корница ще домакинства на кръг от националния шампионат BG-X Enduro. До момента местният клуб „Едуро клуб Корница“ организира две сериозни състезания, извън календара на БФМ – през 2018 със 70 участника и година по-късно със 150 състезатели. В момента клубът има над 50 члена, като 10 от тях са местни момчета.

„След двете големи състезания при нас се роди идеята да кандидатстваме да сме домакини на кръг от националния шампионат. Федерацията подкрепи идеята и нашата инициатива и в края на месец май най-добрите ендуро състезатели ще имат възможност да карат по нашето трасе“, разказа президентът на клуба от Корница Асан Имамов.

„Районът е доста интересен, много е подходящ за ендуро. Първите две години имахме само навигация в гората, от тази година ще го направим двудневен – навигация и ендуро крос, както е по изискванията на БФМ. Всъщност ние правим състезания още от 2016, така че половината елементи са готови, до края на май всичко ще е подготвено. Трасето е със стандартна трудност – използваме релефа, има естествени и изкуствени препятствия. Очакваме сериозно участие, защото трасето е приятно, в планината, почвата е много подходяща, има камъни, минава се през през широколистна и иглолистна гора. Важно е да кажа, че караме извън защитените зони и Национален парк „Пирин“, каза още Асан Имамов.

Корница предлага идеално, дълго 70-80 километра трасе, доста натоварващо, иска се да си подготвен, да имаш нужната издръжливост. У състезателя трябва да остане удовлетворението, че е минал трака, ще се оптаме да постигнем балансираност – трудни елементи, после черен път за почивка. Радостното е, че нивото се покачва, от година на година става все по-оспорвано във всички класове.

Асан Имамов, който е бронзов медалист в клас Сеньор, благодари за подкрепата на на кметсвото в Корница,  на община Гоце Делчев, както и на местни спонсори.

Хард Райдърс с грижа за природата
Отлагане на Общото събрание