28 българи атакуват Румъния

За втори път голяма група български мотокрос състезатели се отправя към TCS Racing Park близо до Букурещ, Румъния - този път за първите кръгове от BMU Европейския шампионат по мотокрос и FIM Europe Eвропейския шампионат за класовете ЕМХ65 и ЕМХ85. 28 състезатели от 9 спортни клуба ще премерят сили тази седмица, като България ще има представители във всичките седем класа, които ще дадат старт на международния сезон 2021.

При най-малките пилоти от клас МХ50, ще имаме трима представители на румънското трасе - Кристиян Андреев Алба Дамасцена МСК, Георги Илиев МСК Дизел Юнак и Николай Павлов М6 Ямаха Рейсинг Тийм. Конкуренцията в този клас е голяма, но със сигурност очакваме добро българско представителство на подиума.

За пилотите от клас МХ65, които ще стартират в европейския шампионат тази година, групата е от 4 момчета, като Дани Цанков М6 Ямаха Рейсинг Тийм е състезателят, който е фаворит в региона и е особено мотивиран да се докаже в своя последен сезон при 65-кубиковите машини. Цанков ще бъде подкрепен от Илия Димитров Марица Рейсинг Тийм, Александър Цветков МСК Ябланица МХ и Александър Тасев Александър моторспорт.

В клас МХ85 разполагаме с отлична група конкуренти пилоти и това са Мирослав Димитров Марица Рейсинг Тийм, Данаил Стефанов МСК Ябланица МХ, Цветан Бузин от М6 Ямаха Рейсинг Тийм и новото попълнение в този клас - Венцислав Тошев Мото Спорт Варна.

При 250-кубиковите машини на клас МХ2 с най-сериозни шансове за топ класиране са Виктор Нейчев Еърмакс Рейсинг и Николай Малинов АИТ Рейсинг Тийм“. Християн Георгиев в последния момент отказа участието си по семейни причини, но пък на негово място влезе Кристиян Петков МСК Бобошево 1955, а четвъртият български пилот е Пенко Пенков Марица Рейсинг Тийм.

В МХ1, малобройно, но силно представяне на трибагреника ще видим в Румъния тази седмица и то ще бъде в лицето на Майкъл Иванов АИТ Рейсинг Тийм и Стефан Нейчев Еърмакс Рейсинг.

Седем са пилотите ни в клас МХ, като Григор Царев Джи Ар Си Моторспорт 2020 определено е с най-силни шансове за отлично класиране в този традиционно масов клас, а в групата на Сеньорите, Васил Стоянов Киппен МХ Рейсинг Тийм, Атанас Петров АИТ Рейсинг Тийм и Емил Балджийски МСК Дизел Юнак както винаги са готови за международни завоевания.

Пожелаваме на българските състезатели безпроблемно пътуване, късмет и добри резултати в това първо международно състезание от сезон 2021!

Теодор Кабакчиев започва участие в световния хард ендуро шампионат
Теодор Кабакчиев 7-ми на старта на световния шампионат по хард ендуро „Extreme XL Lagares“