Теодор Кабакчиев 7-ми на старта на световния шампионат по хард ендуро „Extreme XL Lagares“

Най-добрият ни ендуро състезател Теодор Кабакчиев зае 7-то място в генералното класиране в 1-ия кръг на световния шампионат по хард ендуро „Extreme XL Lagares“ край Порто, Португалия, който за пръв път се провежда под егидата на Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM).

7-7-6 и седма позиция в крайното класиране в Extreme XL Lagares, написа в профила си във Фейсбук Теодор Кабакчиев. Въпреки промяната на формата на надпреварата, много се радвах на състезанието и направихме доста добри битки с някои от момчетата!

Кабакчиев, който кара в световния шампионат благодарение на финансовата подкрепа на Еконт, а от тази година се състезава за отбора на една от легендите в ендурото Греъм Джарвис "Graham Jarvis Husqvarna Team", направи много добро състезание, въпреки промените, които направиха организаторите заради проливния дъжд. В променения график на състезанията, дължащ се на въведените ограничения в последния момент, Били Болт от Husqvarna затвърди лидерската си позиция след квалификацията в събота и зае първото място в неделния ендурокрос. Към него на подиума се присъединиха Мануел Летенбихлер „Red Bull KTM“ и съотборникът на Болт Греъм Джарвис.

Видео ТУК

28 българи атакуват Румъния
Отлично представяне на българските мотокрос състезатели в Румъния