Двудневни битки в 6-ия кръг от BGX Enduro - „Enduro-X Alba Damascena“

Над 100 състезатели се хвърлиха в двудневни битки в 6-ия кръг от Българския Екстремен Ендуро Шампионат „Enduro-X Alba Damascena“. Домакините организираха надпреварата за 6-та поредна година, като отново бяха подготвилинови елементи за състезателите и в навигацията, и в XCross-а. Поредните си победи пък записаха Любомир Иванов вклас Pro, Асан Имамов в Senior, а Станислав Кирилов (Expert) отново стъпи на върха след продължително лекуване наконтузия. В Standart пък домакините от "Алба Дамасцена" окупираха първите три места.

В клас Pro Любомир Иванов от МСК "Препараторите" с "GasGas" доминира и в двата дни и след успех и в навигацията,и в затвореното трасе си осигури крайния успех с пълен актив от точки. След него завършиха Кристиан Петров от МСК "WINBET Хард райдърс" с КTM и Илиян Кузманов от СК "АФГ тийм" с "Honda".

В Expert Станислав Kирилов от МСК "WINBET Хард райдърс" с "Husqvarna" премина най-добре навигацията, а точките отXCross-а му помогнаха да изпревари в подреждането Борис Чакъров от "Мотодружина Банско" с KTM и Александър Попминчев от "Алба Дамасцена" с "Husqvarna".

В клас Standart доминираха състезателите на клуба домакин "Алба Дамасцена", като Генади Илиев с "GasGas" изпреварисвоите съотборници Гюннур Ходжа с "Husqvarna" и Мариан Митев с КТМ.

Сериозна битка водиха Асан Имамов от "Ендуро клуб Корница" с KTM, Габриел Тотев от "Алба Дамасцена" с KTM и Стоян Пачарозов от "Екс ендуро Кърнаре" с KTM в клас Senior, като Имамов изпревари с 2 точки Тотев и с 3 Пачарозов.

При дамите победата е за Мария Луиза Раева от МК "Бол" с KTM. В клас Junior победител е Любомир Синев от  "Ендуро клуб Севтополис" с КТМ, който завърши с равни точки с Мартин Найденов от МСК "СБ Мото рейсинг тийм" с KTM, но заради по-доброто си класиране в навигацията зае първото място.

Крайно класиране "ENDURO-X ALBA-DAMASCENA 2021":

PRO

1. Любомир Иванов - МСК "Препараторите" - "GasGas" - 40 точки

2. Кристиан Петров - МСК "WINBET Хард райдърс" - КTM - 32

3. Илиян Кузманов - СК "АФГ тийм" - "Honda" - 30

EXPERT

1. Станислав Kирилов - МСК "WINBET Хард райдърс" - "Husqvarna" - 35 точки

2. Борис Чакъров - "Мотодружина Банско" - KTM - 28

3. Александър Попминчев - "Алба Дамасцена" - "Husqvarna" - 27

STANDART

1. Генади Илиев - "Алба Дамасцена" - "GasGas" - 35 точки

2. Гюннур Ходжа - "Алба Дамасцена" - "Husqvarna" - 34

3. Мариан Митев - "Алба Дамасцена" - КТМ - 28

SENIOR

1. Асан Имамов - "Ендуро клуб Корница" - KTM - 34 точки

2. Габриел Тотев - "Алба Дамасцена" - KTM - 32

3. Стоян Пачарозов - "Екс ендуро Кърнаре" - KTM - 31

JUNIOR

1. Любомир Синев - "Ендуро клуб Севтополис" - КТМ - 35 точки

2. Мартин Найденов - МСК "СБ Мото рейсинг тийм" - KTM - 35

3. Георги Весков - МСК "Мото дружина Банско" - "Honda" - 34

Страхотно завръщане на Димитър Аргиров в Кортен
17 български пилоти в поредния кръг на Балканския шампионат на писта в Сърбия