Теодор Кабакчиев стартира в 6-ия кръг на FIM Hard Enduro World Championship в Полша

Битката за титлата в тазгодишното Световно първенство по хард ендуро продължава този уикенд със състезанието HERO Challenge в Полша, в което ще участва и най-добрият ни ендуро състезател Теодор Кабакчиев с подкрепата на „Еконт“.

Надпреварата започва с квалификацията в събота сутринта, включваща елементи от мотокроса, ендурото и суперпендурото. Най-добрите 30 ще вземат участие във вечерното ендуро състезание по улиците на града. В неделя състезателите се завръщат на трасето край Даброва Горница за тричасово екстремно състезание в 15-километров кръг с различни препятствия.

В поредния кръг от Световно първенство по хард ендуро ще участват най-добрите в света - Мануел Летенбихлер от Red Bull KTM Factory Racing“, Били Болт от Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing“, Уейд Йънг от Sherco Factory Racing“, Джони Уокър от Vision Track Beta“, Тади Блазусяк от „GasGas Factory Racing“, Марио Роман от „Sherco Factory Racing“.

Само с една точка разделя германеца Мануел Летенбихлер с KTM (54 т.) от британеца Били Болт с „Husqvarna, Теодор Кабакчиев е 9-ти с 19.

17 български пилоти в поредния кръг на Балканския шампионат на писта в Сърбия
Tеодор Кабакчиев 14-ти на HERO Challenge в Полша