Tеодор Кабакчиев 14-ти на HERO Challenge в Полша

Теодор Кабакчиев завърши на 14-то място в 6-ия кръг на Световното първенство по хард ендуро FIM Hard Enduro World Championship в Полша. Най-добрият ни ендуро състезател постигна 6-то време в квалификацията, но в неделния ден имаше трудности по пясъчното трасе и след няколко инцидента остана на 14-та позиция в крайното подреждане.

14-то място в крайна сметка. За мен беше битка - за първи път карах по такава пясъчна писта. Направих 4-5 катастрофи и не се чувствах добре с настройката на мотора. Мислех, че ако състезанието е толкова бързо, по-добре да го премина възможно най-агресивно и твърдо. Не се получи, уморих се супер рано и не карах с лекота. Ще приемем това като урок и следващия път ще бъдем по -подготвени! Благодаря на моя екип и на “Еcont за вярата в мен! Ще ви накарам да се гордеете един ден, обещавам!“, коментира Кабакчиев след края на надпреварата.

Видео 1

Видео 2

Победител в Даброва Горница стана фирменият пилот на „Sherco Factory Racing“ Уейд Йънг от Зжна Африка, който изпревари британеца Били Болт от „Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing“ и германеца Мануел Летенбихлер от „Red Bull KTM Factory Racing“.

Начело в класирането след 6 кръга вече е Били Болт със 70 точки, Мануел Летенбихлер има 69, а Уейд Йънг – 60. Теодор Кабакчиев е 9-ти с 21 точки.

Теодор Кабакчиев стартира в 6-ия кръг на FIM Hard Enduro World Championship в Полша
Четирима български мотокросисти на финалите на ЕШ и СШ в Риола Сардо, Сардиния