София – най-новата дестинация в SuperEnduro семейството

Българската столица София е домакин за първи път в историята си на Световния шампионат MotoZ FIM SuperEnduro. Шестият и предпоследен кръг за сезона ще се проведе в зала "Арена София" и ще събере най-големите световни звезди в СуперЕндурото и сериозна част от българските състезатели, които ще участват в първата в историята ни Републиканска купа по СуперЕндуро.

Британецът Били Болт с „Husqvarna“ е на крачка да спечели четвъртата си световна шампионска титла в дисциплината, като за целта той отново ще трябва да победи всичките си противници. Въпреки контизията (разкъсани връзки на лявото коляно) Болт изглежда недостижим за останалите. Друг британец - Джони Уокър с „Beta“ е най-големият съперник на Болт този сезон, като е само на 33 точки зад сънародника си и все още има математически шансове да се бори за титлата до последния кръг в Нюкасъл в началото на март.

Мануел Летенбихлер с KTM ще иска затвърди настоящата си добра форма. Пети в Будапеща, германецът направи добри стартове на домашното състезание в Риза и в Клуж, Румъния и зае две трети места. Може би съзнавайки, че все още не е на нивото на Болт и Уокър, Мани ще се опита да удържи третото си място в класирането. Световният шампион в ХардЕндурото ще трябва да устиска на атаките на британеца Уил Хоаре с „Rieju“ и на неговия съотборник Доминик Олшови. Зрителите ще могат да видят още в „Арена София“ „Летящият португалец“ Диого Виейра с „Beta“, шведа Еди Карлсон с „Husqvarna“ и още един британец Мич Брайтмор с „GasGas“.

Села - Брайтмор: Битката продължава

Вълнуваща продължава да е битката и при юношите! От началото на сезона Суф Села от Израел с KTM и Аштън Брайтмор от Великобритания с „GasGas“ си поделиха победите в 5-те кръга. В момента британецът води с 3 на 2 успеха и може би има психологическо предимство, след като спечели GP на Унгария. Брайтмор има малка преднина от 10 точки преднина пред Села, но състезателят на KTM с номер 47 все още не се е предал.

Raven надпреварата – едно уникално шоу

По време на "Grand Prix България" публиката също ще се включи в битките на Арената, благодарение на новия партньор на шампионата Raven. Няколко късметлии ще имат възможността след един вълнуващ спринт да се превърнат в героите на вечерта, като спечелят надпреварата за зрители. Най-бързият ще получи и специална награда за усилия.

Вратите на залата отварят в 12 часа в събота, 24.02.2024, а официалното откриване е от 18.

Добър старт за младите ни надежди в мотокрос шампионата на Каталуня
Били Болт покори и София