Петър Петров и Венци Тошев със силен старт в Харфсен

Поредното си силно участие записаха двама българи през уикенда по време на старта от Dutch Masters of Motocross 2024 в Харфсен. В клас МХ 1 Петър Петров показа сериозна класа и направи два отлични манша, като завърши 14-ти в първия и 7-ми във втория, което му отреди и 12-то място в крайното подреждане с 16 точки.

При 125-кубиковите Венцислав Тошев кара мстабилно и завърши на 17-то и 15-то място в маншовете и 17-ти в крайното подреждане за уикенда с 10 точки.

„Състезанието в Харфсен мина  горе-долу добре за мен. Беше много силен старт, бяхме 65 участници в моя клас. В първия манш паднах още на старта, но с добро каране стигнах до 17-та позиция, във втория манш не стартирах добре, но отново с добро каране стигнах до 15-то място. Имам доста добра скорост, мога спокойно да карам в топ 10 на Европейско. Доволен съм от мотора, миналата седмица имахме тестове и доста ми хареса. В началото на април имам отново Dutch masters втори кръг и се надявам да се представя още по-добре там“, сподели Венци след старта.

Мартин Чой с нов отбор в Световния ендуранс шампионат
Републиканският шампионат по мотокрос 2024 стартира край Поморие